vrijdag 21 augustus 2009

Hoera honderd!!!


Hoera, dit is het honderdste stukje op JaapLeest. In juli vorig jaar begonnen en een jaar later nog steeds actief bloggend. Sommige bloggers beginnen enthousiast maar houden het na een tijdje voor gezien. Ik ook. Met bloggen dan. Deze blogspot promoveert naar een heuse website. Het domein http://www.jaapleest.nl/ is geclaimd en er worden nu overuren gedraaid (tot in Uruguay en Portugal aan toe) om de site van een gedegen inhoud en een goede 'look-and-feel' te voorzien. Nog meer recensies maar ook meer boekennieuws en vooral betere mogelijkheden tot zoeken en reageren.

Wat een ambitie, hoe komt dat zo? Natuurlijk vooral omdat ik een enthousiast baasje ben en er een wereld te winnen is op het terrein van jeugdboeken. Daarom ben ik ook zeer vereerd dat ik vanaf zaterdag 5 september wekelijks op radio 2 over jeugdboeken mag vertellen. In het programma SnoTime! op de zaterdagochtend. Er breken mooie tijden aan!

En lees nog even het interview met Ted van Lieshout in de Volkskrant van vandaag waarin hij zegt: 'Ik zie het niveau van het kinderboek achteruit hollen. Met mij gaat het goed, maar de Nederlandse jeugdliteratuur zit in een dip.’

2 opmerkingen:

Katrien zei

kan ik dat beluisteren via het net, en zo ja, wat is de link dan? Misschien lukt het om radio 2 Nederland in belgiƫ ook op de kabel te vinden, maar internet is misschien makkelijker...:-) Wat het ook wordt: ik kijk ernaar uit! Hoe meer kinder- en jeugdboeken, hoe beter! Hoera!

mathilde stein zei

Gefeliciteerd met je honderdste verblogdag, JaapLeest! Ben heel benieuwd naar de nieuwe website ook - dat wordt vast weer een URL erbij in m'n lijstje favorieten.